Често Задавани Въпроси

Когато резервирате с GoCarRental, Вие всъщност не резервирате дадена кола, а категория превозни средства. После, когато отивате да вземете колата, често ще имате избор от коли в този ценови клас. Ако желаете специална кола на 100%, трябва да отнесете това Ваше искане директно към рент-а-кар компанията, щом направите резервацията си. Те ще се радват да Ви помогнат – но въпреки това, наличието на колата зависи от дали я имат на разположение на съответното място за вземане. Aко желаната марка или модел от Вас автомобил не е в наличност, ще Ви бъде дадена еквивалентна алтернатива.

В повечето случаи наетите коли могат да бъдат карани извън страната, от която са наети. Повече информация можете да намерите в Условия за Наемане на страницата с резултатите от търсенето.

Когато резервирате с GoCarRental, Вашата резервация се предава на рент-а-кар компанията, която сте избрали. Щом веднъж потвърдят, ще получите имейл за това, включително и Вашия рент-а-кар ваучер – това обикновено се случва до няколко часа. Ще имате нужда от този ваучер, за да вземете колата. Ако не получите ваучера си, моля, свържете се с нас.

Можете да ползвате редици начини за плащане, за да резервирате превозно средство, но ще трябва да предоставите кредитната си карта, когато взимате колата. Ако не предоставите кредитна карта на рент-а-кар гишето, рент-а-кар компанията си запазва правото да не Ви докара колата, а GoCarRental не могат да бъдат водени под отговорност за това.

За самата резервация можете да платите с различни видове дебитни и кредитни карти. За съжаление, не приемаме плащания с American Express, но за сметка на това, когато трябва да предоставите кредитна карта на рент-а-кар гишето, там може да приемат American Exko velatapress. Рент-а-кар агентите изискват кредитната карта да е на името на шофьора. Това е така, защото се прави депозит, но той не се взема от кредитната карта, докато колата не се върне. В някои страни се изискват 2 кредитни карти, ако групи от хора наемат по-големи превозни средства. Винаги проверявайте дали кредитната Ви карта има достатъчно наличност, когато отивате да вземете колата. По принцип, необходимата наличост трябва да кореспондира на застраховката и горивото, но може и да варира в зависимост от размера на превозното средство, възрастта на шофьора, рент-а-кар агента, срока на наемане и начинът на връшане на средството. Ако не предоставите кредитна карта, когато отивате да вземете колата, е невъзможно да ви бъдат върнати парите. Така че, не забравяйте да си вземете кредитата карта!

Цената на наемането ще бъде ясно обявена на уебсайта. За някои видове наемания ще Ви бъде таксуван депозит, а остатъкът се плаща, когато отивате да вземете колата – в други случаи се налага пълно предплащане.

В този случай притежателят на кредитната карта трябва да се регистрира като основен шофьор, дори и ако той не кара колата, и ще трябва да добави допълнителен шофьор, който тя/той да направлява. В случай, че притежателят няма валидна шофьорска книжка, колата не може да бъде предоставена, защото този сценарий няма да съответства на специалните Условия на Наемане.

Ако желаете да промените или анулирате вашата резервация, просто въведете детайлите в нашата категория Управление на Моята Резервация. Ако имате нужда от допълнителна помощ, моля, свържете се с нас.

Моля, свържете се с компанията, която предоставя колата. Ще намерите информация за контакти на ваучера Ви и/или върху Вашето споразумение за наемане. Незабавно трябва да информирате рент-а-кар агента си в случай на инцидент. В случай на катастрофа трябва да постъпите по следния начин: - Вземете пълните данни на хората, участвали в катастрофата, както и на възможните очевидци. - Дайте всички тези детайли на рент-а-кар агента си. - Уведомете властите незабавно, ако трета страна трябва да бъде разследвана или ако е наранена. - Не оставяйте превозното средство без да сте взели подходящи предпазни мерки. - Aко возилото попадне в катастрофа, не се извършва възстановяване на изгубеното време за наемане на автомобила.

При нас в GoCarRental няма ограничение на възрастта, стига да имате книжка от поне 1 година. За млади шофьора има допълнително надплащане, което не е включено в общата цена, когато резервирате с GoCarRental, но тази допълнителна такса е упомената в Условията по Наемане. Тази сума трябва да бъде платена в рент-а-кар офиса, когато колата се вземе.

Допълнителният шофьор може да бъде добавен на рент-а-кар гишето. Всички допълнителни шофьори трябва да присъстват на взимането на колата и трябва да имат валидни шофьорски книжки, за да подпишат споразумението. Моля, вземете по внимание факта, че всички допълнителни екстри и шофьори се заплащат на местното рент-а-кар гише преди вземане на превозното средство.

Според застрахователните полици, отговорността на застрахования е да възстанови стойността за щетите, които са причинени на трети страни, в случай на подадена жалба. Сумата, която може да се приспадне, варира от 200 до 1600 € и зависи от вида на колата, опциите и най-вече от рент-а-кар компанията. Освобождаването от отговорност може да бъде постигнато чрез подписаване на допълнителната застрахователна полица Zero Gap, предлагана от GoCarRental, или такава, която е предлагана от самата рент-а-кар компания, но последната е значително по-неудобна от Zero Gap.

- Бебешката седалка е подходяща за бебета до 13 kg (препоръчително е децата да са на възраст до 12 месеца) - Детската седалка е за деца между 9 и 18 kg (препоръчва се за деца на възраст от 9 месеца до 4 години).

Шофьорите трябва да имат валидна шофьорска книжка от поне 1 година и да не са извършвали сериозно нарушение на правилника за движение по пътищата. Ако шофьорската Ви книжка не е изписана с букви от латинската азбука (например Арабски, Гръцки, Руски или Китайски език), ще се нуждаете от валидна международна шофьорска книжка. Международната шофьорска книжка може да бъде съпътствана от националната шофьорска книжка.

Когато отивате да вземете колата, трябва да носите принтирания ваучер. Ако не носите ваучера, може да Ви бъдат начислени още такси, но ние не възстановяваме такива суми. Моля, не разчитайте, че можете да качите ваучера на телефона или таблета си - уверете се, че сте го принтирали, носете го и го пазете с вас.