Car Rental

Коли под наем в София

Сравнете и Спестете с наемане на кола в София

София е най-големият град и столица на България. Основан преди хилядолетия, днес градът продължава да се развива, превръщайки се в културен и икономически център на България. По отношение на транспорта в града, туристите могат да се възползват от обществен транспорт, таксиметрови услуги, ЖП и автогари. На територията на града се намира и летище София, което е най – голямото за страната. При нужда от кола под наем, за улеснение може да се използва сайта GoCarRental.bg, където са представени всички компании отдаващи коли под наем, като например AVIS, Budget, Top rent-a-car, Europcar, SIXT rent-a-car, Hertz, Alamo, Moto Pfohe rent-a-car и Choice rent-a-car

Неща за правене в София

В София са запазени множество ценни паметници от отминалите велики епохи. Разхождайки се из столицата, туристите могат да видят експонираните останки от Източната порта на Сердика - Средец, датиращи от периода ІІ - ХІV в. Една от най-старите църкви в столицата е базиликата „Св. София”, която е построена по времето на византийския император Юстиниан. Най-старият храм в града е ротондата „Св. Георги”, за която се счита че е построена през ІV в., по времето на управлението на император Константин Велики. В столицата има също така много музеи – Политехническият музей, Антропологичният музей, Музеят на спорта и др. Градът е непрестанно домакин на множество културни, музикални, спортни и други събития. Също така, любителите на животни могат да посетят зоопарка в града, който е и най-големият в страната. Спа туризмът също е добре развит, поради това че градът е известен още от древността с многобройните си минерални и термални извори.

Топ 3 забележителности на София • Църквата "Св. София"

 • Храм-паметник "Св. Александър Невски"

 • Националният исторически музей

Карайте около София

Интересни места за посещение с кола са следните забележителности в близост до град София: Лозенски манастир- на 20км; Боянски водопад – 8км; Кътински пирамири – на 20км; Съева дупка – на 100км; Археологически комплекс Калето; Етрополски манастир – на 80км; Ждрелото на Ерма; Крепостта Кракра; Най-горещият гейзер в Европа – на 80км; Седемте рилски езера – на 100км; Църквата Св. Йоан Летни; Черепишки манастир – на 100км.

Сравнете евтини коли под наем


Сигурна, бърза и лесна онлайн резервация

Променете или анулирайте Вашата резервация безплатно

Най-добрите рент-а-кар компании

Защо да резервирате при нас?

 • 1,500 рент-а-кар компании
 • 28,000 дестинации в цял свят
 • Безплатно анулиране и без скрити такси
 • 24/7 клиентско обслужване
 • Бързо и сигурно плащане
 • Резервирайте в 3 лесни стъпки
 • Ексклузивни цени от най-добрите компании
 • Без комисионна при плащане с кредитна карта