Наемане на кола в Сливен

Няма такси и най-добра цена за икономиката, лукса, 7-9 местен автомобил и др
https://static.digitaltravelcdn.com/destinations/сливен.jpg
Hertz
InterRent
Europcar
Enterprise
Budget
Avis
Alamo
Thrifty
Отзиви 55,431 • Отличен
Отзиви 4.5 stars
Безплатно анулиране и без скрити разходи
24 часа / ден поддръжка и чат на живо
Бързи и сигурни методи на плащане
Нулеви комисионни по картови плащания

Сравнете и Спестете с наемане на кола в Сливен

Сливен е модерен и приятен град с много забележителности и богат културен живот. Той е разположен в Подбалкана, сгушен под величествените Сини камъни – една от най-красивите природни забележителности в страната. Това е град с дълга история, развивал се през вековете като сериозен и богат занаятчийски и културен център. Името на древното селище, наследник на което е днешният град, е било Туида. Сливен е известен като Града на стоте войводи, свързани с хайдушкото движение. Името му е свързано смислово със сливането на трите реки – Асеновска, Новоселска и Манастирска, на територията на града. Градът разполага с ЖП и автогара, както и с обществен транспорт, но като алтернатива на последното множество компании предлагат наемане на кола за по-лесното и комфортното му опознаване. Повече информация може да бъде намерена в сайта GoCarRental.bg

Неща за правене в Сливен

Сред забележителностите на Сливен са: родният дом на поета Добри Чинтулов; къщата музей „Сливенски бит”; Българският музей на текстилната индустрия, разположен в двора на първата българска текстилна фабрика; Градският исторически музей, където се съхраняват част от златните тракийски украшения; паметникът на Хаджи Димитър; Часовниковата кула; художествената галерия „Димитър Добрович”; театър „Стефан Киров”; Старият бряст и др. Град Сливен предлага много възможности за културен, исторически, селски и екотуризъм.

Топ 3 забележителности в Сливен

  • Регионален исторически музей
  • Къща-музей “Хаджи Димитър”
  • Къща-музей „Добри Чинтулов“

Карайте около Сливен

Интересни места за посещение с кола са следните забележителности в близост до град Сливен са: крепост Туида – на 2км; лифт Сливен – Карандила – на 3,5 км; скално образование Халката – на 4км; пещера и водопад Футула – на 5,5км; връх Голяма чаталка – на 5,5км; Природен парк Сините камъни – на 6км; язовир Асеновиц – на 6,5км; Чинтуловски манастир „Св.пророк Илия” – на 7,5км; Калояновска тракийска гробница – на 12км; Кабиле – на 19км; резерват Жеравна – 21км; Галатанско училище – на 25км. Посочените места са само малка част от това, което наистина може да се види в областта на град Сливен.

Открийте най-новите оферти за наем на автомобили

Абонирайте се за нашия бюлетин